27.11.06

Isi edellä, poika perässä

Mico on Janne Ahosen ykkösfani

TAHTOO MÄKEEN! Mico Ahosella on hyppy veressä.

Janne Ahonen avaa valkoisen omakotitalon oven. Saman tien kuuluu ylhäältä huuto.

- Isi, missä sä oot?

Huutaja on flunssainen Mico Ahonen, vielä neljä vee. Tällä kertaa isi ei ole kovin kaukana, mutta talvikauden alkaessa Mico saa tottua taas tarkkailemaan häntä telkkarista. Milloin isi hyppää Innsbruckissa, milloin Sapporossa, milloin kotimäessä Lahdessa. Mutta Salpausselän kisan aikana Mico ei ole valkoisen talon tv:n ääressä, vaan Suomen lippu kädessä mäkimontussa.

Nyt Mico istuu äitinsä Tiia Ahosen kanssa pöydän ääressä ja pelaa Afrikan tähteä. Janne jatkaa peliä Tiian paikalta, hieman menestyksekkäämmästä tilanteesta kuin Mico. Micolla ei nimittäin ole enää yhtään rahaa jäljellä.

Kovasta yrityksestä huolimatta Mico yrittää matkustaa nappulalla Afrikan ympäri ja metsästää timantteja, mutta kallisarvoinen rubiini löytyykin isin kääntövuorolla. Rahaa ja Afrikan tähti puolellaan Janne heittää tasalukemat ja saapuu maaliin.

No, kumpi voitti?

- Isi voitti, Mico myöntää, mutta ei tahdo sen kummemmin onnitella.

Ilmeistä huomaa, että tappion nieleminen on Micolle vaikeaa, vaikka voittaja onkin hänen suurin sankarinsa. Kilpailuvietti on periytynyt isältä pojalle.

Mico on aiemmin päivällä ilmoittanut, ettei suostu mihinkään kuviin. Vähitellen pikkumies alkaa kuitenkin lämmitä idealle, varsinkin, kun pääsee tekemään ponkkareita eli kuivahyppyjä. Hän vaihtaa jo vähän kärsimättömänä jalkaa olohuoneen matolla, kun isi ei ole vielä valmis nostoon.

Mutta sieltä se ponnistus vihdoin lähtee ja Ahoset kohoavat korkeuksiin.

Tänä talvena Mico pääsee ensimmäistä kertaa elämässään myös oikeaan hyppyyn, Lahden Karpalon pienimpään mäkeen. Jo viime vuonna Mico laski alastulorinteen ja treenasi ponnistusta itse tehdyistä hyppyreistä.

- Olisi se halunnut jo lähteä silloin hyppäämään, mutta en antanut. Jos Mico olisi kaatunut, niin into hyppäämiseen olisi loppunut siihen, huolehtivainen isä kertoo.

Jo ensi viikolla Ahosille saapunee Atomicilta paketti, joka pitää sisällään Micoa varten tehdyt mäkisukset. Hänen ensimmäisensä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hi.

Can you translate this article, please? That would be nice from you.

Your blog is very nice.

Bella kirjoitti...

Mico is Janne's biggest fan. Like father, like son: Mico also has skijumping in his blood and has begun it as a hobby.