19.2.07

Iltasanomat kirjoittaa tänään:

Mico Ahosen uran alku siirtyi

Sunnuntaina Sapporon MM-kisoihin lähteneen Janne Ahosen 5-vuotiaan Mico -pojan, oli tarkoitus aloittaa oma mäkihyppyuransa eilen iltapäivällä Lahdessa lasten olympialaisissa.

Micolle nousi kuitenkin lauantaina kuumetta, ja kun mittarilukema sunnuntaina huiteli jo 39 asteen tienoilla, oli sukset jätettävä kaappiin ja pojan jäätävä sänkyyn.

- Se oli pojalle tosi kova paikka. Tippa hänelle tuli linssiin, Mico on koko talven odottanut tätä kisaa, Ahonen harmitteli.

Väärään saumaan noussut kuume kiukutti pikkumiestä niin kovasti, että isän lohduttavalle sylille oli huutava tarve.

- Yritin lohduttaa kertomalla että kyllä iskältäkin on jäänyt kisoja väliin, kun on tullut kipeäksi. Ja onneksi pojalla on ikää sen verran vähän, että kisoja on vielä paljon edessäkin. Toisin kuin isällään, Ahonen virnisti.

Micon oloa ei yhtään helpottanut se, että kaiken harmituksen keskellä piti vielä isäkin hyvästellä pariksi viikoksi.

- Lähteminen on aina haikeaa, ja ikävä tulee varmasti puolin ja toisin. Onneksi puhelimet toimivat.

Ahosen kausi on ollut hankala. Tekniikkaongelmien kanssa tuskaillut Ahonen jätti jopa maailmancupin kisoja väliin ja vetäytyi MM-kisoja edeltäviksi viikoiksi kotimaisemiinsa harjoittelemaan.

Sadat harjoitushypyt tuottivat tulosta. Hyppy ei kulje vieläkään aivan pomminvarmasti, mutta Ahosen mukaan suuntaus on nyt oikea.

Kunhan tekniikka pysyy kasassa, on Ahosella mahdollisuuksia Sapporossa vaikka mihin. Kunto on rautaisesti kohdallaan, ja henkisen puolen kestävyyttä tuskin epäilee kukaan.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! That's me again. I'm a very big fan of Janne but £I have a huge default: I can't understand Finnish!

I understand that Mico is at the beginning of his jumper career. Is it true? Are they any other important things in that article?

Sorry for my silly questions.

I hope you don't mind.

By,
Anna

Bella kirjoitti...

Yes, it is true. Mico couldn't take part to the ski jumping competition which was supposed to be his first, because he got sick. Mico was really disappointed.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Bella!

I hope he could have another opportunity this winter.