3.6.08

Janne Ahonen odotti lähtökäskyä synnytyssaliin

Iltasanomat:

Janne Ahonen odotteli lähtökäskyä synnytyssaliin, mutta tämäkin puhelu oli onnittelusoitto.

Ex-mäkihyppääjä Janne Ahosella riittää näinä päivinä aihetta juhlaan. Maanantai-iltana Ahonen pokkasi Suomen Urheilugaalassa kaksi merkittävää palkintoa ja tiistai-aamuna hän saattaa pitää sylissään jo vastasyntynyttä vauvaansa.

Ahosen Tiia-vaimon laskettu aika oli jo toukokuun lopussa, ja entinen mäkikotka juhli Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyssä gaalassa käytännössä kännykkä kourassa.

- Värinähälytin on päällä, Janne sanoi ja painoi liituraitaisen pukunsa povitaskua.

Ahonen ei jäänyt juhlimaan palkintojaan, vaan lähti heti seremonioiden jälkeen ajamaan kohti kotimaisemia.

- Lähden tästä saman tien tykittämään kohti Lahtea. Ihme on, jos lapsi ei tänä yönä synny, hän sanoi.

Tänä keväänä pitkän uransa päättänyt Ahonen voitti selvällä ääntenenemmistöllä ensimmäistä kertaa järjestetyn Suomen Urheilugaalan tärkeimmän palkinnon, Sykähdyttävin urheiluhetki -pystin. Voitto tuli historiallisesta viidennestä mäkiviikon kokonaiskisan voitosta.

Ahonen sai äänistä 28 prosenttia, kun toiseksi tullut hiihtäjä Virpi Kuitunen otti äänistä reilun 16 prosentin siivun. Pääpalkinnon lisäksi Ahonen sai erikoispalkinnon mittavasta urheilu-urastaan ja oli samalla gaalan ainoa tuplapalkittu.

Suomalaiset palkinnot ilahduttivat ex-urheilijaa, joka on nostellut uransa aikana lukuisia arvokkaita voittopystejä.

- Ilman huippuyleisöä ei ole huippu-urheilua. Näistä palkinnoista pitää nauttia, sillä kohta näiden tulo loppuu, hän muistutti ex-huippu-urheilijan kohtalosta.

Ahonen myönsi, että palkintojen pokkaaminen juhlavassa gaalassa oli myös hieman liikuttava tilaisuus.

- Ei samalla tavalla kuin tilaisuus, jossa kerroin urani päättymisestä, mutta kyllä olo on liikuttunut eikä pelkästään omasta, vaan myös muiden täällä olevien urheilijoiden puolesta.

- Toivottavasti tästä tulee perinteikäs tapahtuma, sillä on hyvä, että urheilijoiden lisäksi palkitaan erilaisia vaikuttajia ja muita ihmisiä. Täällä moni sellainen saa tunnustusta, joka ei tule huomatuksi Vuoden urheilija -tapahtumassa, Janne kiitteli.

Ei kommentteja: