17.7.08

Janne Ahonen hemmotteli itseään: 170 000e luksusmaasturi!


MTV3:

Ex-mäkikotka Janne Ahonen, 31, huristaa nyt lisävarustellulla luksusautolla.

Tänään torstaina ilmestyneessä 7 päivää -lehdessä Jannen auton kerrotaan olevan Audi Q7 AS maasturi. Hintaa komeudella riittää huikeat 170 000 euroa!

Jannen autolla voi kaasutella 4,2 litran turboahdetulla moottorilla. Hevosvoimaa on yli 350 ja huippunopeuskin on yli 240 kilometriä tunnissa!

Drag racing -auto kuluttaa kymmenen litraa sekunnissa!

Ja hyvä niin, että mies saa nyt kaasutella aivan tavallisella autolla. Eagle racing -drag racing -tallissa ajava Janne tilitti hiljattain Helsingin Sanomissa, että noissa kisoissa polttoaineena käytettävä nitrometaani maksaa huikeat yli kymmenen euroa litralta. Kiihdytysauto vie sadalla metrillä saman verran polttoainetta kuin perusfarmari sadalla kilometrillä, siis kymmenisen litraa sekunnissa!

Lisäksi ainetta tuottava Kiina on nyt lopettanut aineen valmistuksen olympialaisten ajaksi.

– Meillä onkin suositus, että ei kannata hirveästi testata autoja. Tavaraa saa kuulemma taas syksyllä, Janne kertoi tuolloin.

Lisäksi vauhtia rakastavalla miehellä on leluna tallissa erikoisvarusteltu Yamaha-moottoripyörä.

116 000 euron vuositulot

Tuoreimpien, vuoden 2006 verotietojen mukaan Janne tienasi tuolloin 116 800 euroa, pääomatuloja miehellä ei ollut.

Radius-yritystä mies pyörittää entisen yhdistetyn maajoukkuekilpailija Jari Mantilan, 37, kanssa. He tuovat maahan saksalaisia tuotemerkkejä, muun muassa Uvexia ja Geckolinea.

Muodoltaan se on avoin yhtiö, ja sen yhtiömiehenä ja Ahosen ja Mantilan lisäksi mäkihyppääjä Matti Hautamäki, 27.

Kaupparekisterin tietojen mukaan yhtiön toiminta-ala on laaja: urheilutarvikkeiden maahantuonnin lisäksi se tuo maahan myös tekstiilejä, työkaluja, elektroniikkaa, taloustavaroita, leluja, elintarvikkeita, rakennustarvikkeita sekä harjoittaa myös edustustoimintaa ja konsultointia, urheilumarkkinointia ja -konsultointia sekä urheiluvälinehuoltoa.

Ei kommentteja: