4.9.08

Janne Ahonen kävi lähellä kuolemaa

Iltalehti:

Moottorin räjähtäminen ja rengasrikko olivat maksaa ex-maailmanmestarin hengen. Kiihdytysajoja vuosia ajanut Janne Ahonen päätti epäonnisen kautensa vakavaan vaaratilanteeseen.

Kiihdytysauton viimehetkellä avautunut jarruvarjo pelasti kaksikertaisen mäkihypyn maailmanmestari Janne Ahosen, 31, vakavalta loukkaantumiselta tai kuolemalta. Vakava läheltä piti -tilanne sattui kiihdytysautojen Hockenheimin kisassa kolmisen viikkoa sitten.

- Minulla oli vauhtia 412 km tunnissa, kun auton moottori räjähti. Pala moottoria puhkaisi takarenkaan valtavassa vauhdissa. Jarruvarjo onneksi avautui aivan viime hetkellä ja piti pitkän rakettimaisen autoni suorassa ja radalla.

- Jos auto olisi lähtenyt lentoon, olisi käynyt huonosti, Ahonen kertaa vieläkin järkyttyneenä kauhunhetkiään Top Fuel-luokkaan kuuluvan vauhtihirmun ratissa. Auto on Dragster -mallinen ja siinä on 8 000 hevosvoimaa.

- Autosta lähti hirveä savu ja kova haju. Autoni liukui jarrutusalueelle ja pääsin hyppäämään autosta ulos. Paloauto kiirehti heti sammutustöihin, Ahonen kuvailee.

- Kova järkytys tuli vasta, kun tajusin, mitä olisi voinut sattua. Kyllä reidet tärisivät, Ahonen myöntää.

Tiia-vaimo pelkää Ahosen puolesta.

Ei kommentteja: