9.3.09

Janne palaa mäkeen olympiavuonna

MTV3:

Viisinkertainen Keski-Euroopan mäkiviikon voittaja Janne Ahonen palaa mäkisirkukseen ensi syksynä. Ahonen pyörtää näin lopettamispäätöksen, joka syntyi viime keväänä.

Ahonen ehti hypätä jo jäähyväiskilpailunkin Lahdessa ja vannoi tuolloin, että kyseessä oli taatusti viimeinen hyppy. Nyt edessä on taas tuttu rumba.

Ahonen on jo suunnitellut kisakalenteriaan pitkälle. Päätavoitetta, Vancouverin olympiakisoja ennen Ahonen nähdään varmuudella Mäkiviikolla ja lentomäen MM-kisoissa.

- Niin, eihän mikään ole varmaa. Pitää mahtua joukkueeseen ensin. Yksittäisiä maailmancup-kisoja tulee ohjelmaan varmasti lisäksi, mutta vielä en tiedä mitä. Täytyy katsoa, miten homma lähtee liikkeelle, sillä räpeltämään en lähde. Huipputasolle on palattava, linjaa Ahonen.

Loogista tietenkin olisi, että Ahonen hyppäisi ainakin kotimaan maailmancupkilpailut, Rukan, Kuopion ja Lahden. Mukaan olisi hyvä sujuttaa muutama lempimäki, kuten Willingen. Mäkiviikolla Ahonen jahtaa jo kuudetta kokonaiskilpailun voittoa. Viidessä voitossakin on jo historiaa, sillä Janne on ainoa mäkihyppääjä, joka moiseen on kyennyt.

Päätös paluusta ei ole pikainen keksintö vaan hautunut jo pitkään.

- Melkein koko kauden olen miettinyt, että pitäisikö sittenkin mennä vielä. Tunne vain voimistui Liberecin MM-kisojen aikoihin.

Ahosen perhe tukee ratkaisua. Kuningaskotka kertoi asiasta vaimolleen ja lapsilleen jo talvella.

- Heidän kanssaan mietittiin moneen otteeseen eri kanteilta tätä. Yhteisestä päätöksestä on kyse, sanoo Ahonen.

Harjoittelu tulevaa kautta varten alkaa todenteolla toukokuun alussa. Koko huhtikuun Ahonen vetää valmistavia kevyempiä treenejä.

- Kuntoani olen pitänyt yllä koko ajan ja olen ihan mukavassa tikissä. Viitisen kiloa on hyppypainon päälle tullut, eli minun tapauksessa puhutaan kilpauran aikaisesta ”kesäpainosta”. Toukokuussa vedetään jo tosissaan ja silloin tuo 5 kiloa saa kyytiä.

Ei kommentteja: