2.4.09

Mico menetti hyppysiteensä isälleen


HS:

Janne Ahonen irrotti tutut ja turvalliset hyppysiteensä omaan käyttöönsä poikansa Micon suksista. HS ei tavoittanut Mico Ahosta kommenttia varten koulu- ja harjoittelukiireiden vuoksi.

Kun mäkihyppääjä Janne Ahonen lopetti vuosi sitten keväällä kyyneleet silmissä aktiiviuransa, hän lupasi hyppysiteensä Mico-pojalleen.

Ahonen, 31, on päättänyt luppovuoden jälkeen palata mäkikisoihin, ja Mico, 7, menettää siteidensä kantalaput.

Ahonen oli jo ensimmäisellä urallaan välinepuolella perfektionisti. Linja jatkuu toisen tulemisen kynnyksellä.

Taikauskoinen Ahonen on käyttänyt samoja kantalappuja vuodesta 1996 lähtien, eikä voi edes ajatella jatkamista ilman vanhoja varusteitaan.

Jos hyppääjä ei voi luottaa välineisiinsä sataprosenttisesti, peli on menetetty. Siteen etuosa on määritelty säännöissä. Kantalapuissa on säädetty vain korkeus.

"Oma patenttini on idioottivarma. Kantalaput on yleensä tehty muovista. Ne voivat hajota esimerkiksi kovalla pakkasella. Minulla kantalaput on valmistettu metallista, massa on valettu muottiin."

Ahonen seurasi viime kauden maailmancupeja kotona televisiosta tai kisapaikoilla MTV 3:n erikoisasiantuntijana. Talven taso ei hätkähdyttänyt välivuotta pitänyttä maailmanmestaria.

"En voi, enkä halua vähätellä muiden suorituksia, mutta odotin kyllä kovempaa tasoa. Schlieri (Gregor Schlierenzauer) hyppäsi tosi hyvin, muut ailahtelivat", Ahonen toteaa.

"Kiva lähteä kauteen pitkästä aikaa haastajana jo Suomen rajojen sisällä. Iso haaste on se, että pääsenkö edes haastamaan maailman kärkeä."

Ahosella on oikeus osallistua maailmancupiin, sillä hänen toissakauden pisteensä ovat voimassa vielä ensi talven.

Mies on timmissä kunnossa, rasvaprosentti on 7,2 – toistaiseksi. Kun Ahonen dominoi mäkihyppyä mielin määrin kaudella 2004–2005, rasvaa oli kaidassa kropassa neljä prosenttia.

Mäkihommiin hän palaa toukokuun alussa. Ensimmäinen hyppy tapahtuu Lahden ysikymppisestä, koska betoninen iso mäki ei ole tuolloin vielä käytössä.

Ei kommentteja: