5.4.07

Iltasanomat kirjoittaa tänään:

Janne Ahonen ei halua lopettaa

Janne Ahonen on mäkihypyn maailmancupin jälkeen viettänyt hiljaiseloa ja pohtinut uran jatkoa. IS Urheilun tietojen mukaan Ahonen on päätymässä siihen, että karriääri jatkuu.

Viime kausi oli sellainen katastrofi, ettei Ahonen halua lopettaa siihen. Hän ei noussut kertaakaan palkintopallille maailmancupissa tai MM-kisoissa ja ansaitsi palkintorahaa vain 15000 euroa. Maailmancupin kokonaiskisan 8. sija tyydyttäisi hyppääjien enemmistöä, muttei 1990-luvun puolivälistä huipulla hypännyttä lahtelaista.

Ahosen jatko edellyttää muutoksia monella sektorilla ja nykyisten sponsorien halukkuutta jatkaa yhteistyötä. Ahosen omat sponsorisopimukset päättyvät pääosin tähän kevääseen.

Ahonen haluaa myös terästystä valmennus- ja välineasioihin ja analyysiä siitä, miksi hän nykyään hyppää harjoituksissa paremmin kuin kisoissa. Päättyneellä kaudella Ahonen katsoi hypänneensä yhden täysin kelvollisen kisahypyn, Lahden SM-kisoissa.

Takalukkoja yritetään avata muun muassa tänään Lahdessa, kun Ahonen käy perusteellisen palaverin viime kaudesta valmentaja Ari Saukon ja manageri Jukka Härkösen kanssa.

Lopullisesti Ahonen puhuu tulevaisuudestaan julkisesti huomenna Helsingissä.

Ei kommentteja: