22.12.07

Iltalehti kirjoittaa:

Hymy irtoaa!

Janne Ahonen, 30, on treenannut itsensä huippukuntoon ja näyttää nuoremmilleen.


Valmentaja Tommi Nikusen onnitteluhalaus Itävallan osakilpailun jälkeen.

Mäkihypyn maailmancup jatkuu lauantaina ja sunnuntaina Sveitsin Engelbergissä, joka on Janne Ahoselle historiallinen paikka. Siellä hän 16-vuotiaana, hallitsevana nuorten maailmanmestarina, voitti elämänsä ensimmäisen maailmancupin osakilpailun joulukuussa 1993.

Nyt, 14 vuotta myöhemmin, Jannen menestykseen Engelbergissä on aihetta uskoa varsinkin sillä perusteella, että konkarimestari on taas nousukiidossa. Alla on runsaan viikon takaiset hopea- ja pronssisija Villachin osakilpailuista. Edellisestä palkintopallipaikasta oli ehtinyt vierähtää lähes kaksi vuotta, ja viime kaudella puheet mestarin uran auringonlaskusta ja lopettamisesta voimistuivat.

Engelbergin kisoissa Ahonen urheilee Suomen joukkueen ässänä, jonka moni odottaa haastavan voitosta jo Thomas Morgensternin. Tai kenet tahansa.

Janne Ahosen henkilökohtainen valmentaja Ari Saukko, mitkä tekijät selittävät Jannen nousun takaisin palkintopallimieheksi mönkään menneen viime kauden jälkeen?

- Keskeisintä on ollut se, että hän on viime viikkoina päässyt kunnolla harjoittelemaan Lahden isossa mäessä, kotinsa naapurissa.

Mistä lähtien, montako hyppyä?

- Heti sen jälkeen kun mäki oli saatu käyttökuntoon, jo sopivasti ennen Kuusamon kisaa (1.-2.12.). Hyppyjä on nyt takana noin 150.

Mikä oli harjoitushyppytilanne runsas vuosi sitten, viime kauden alussa?

- Paljon huonompi. Nyt niitä on kertynyt selkeästi enemmän. Viime talven alussa kierrettiin autolla yli 2 000 kilometriä lumen perässä, ja aika huonosti sitä löytyi.

Entä hänen fyysinen kuntonsa?

- Hän hoiti sen harjoittelun kesällä erittäin hyvin. Syksyn fysiikkatestien tulokset ovat lähes uran parhaat.

Ja tekniikka?

- On pientä korjaamista ponnistuksen ajoituksessa, se pitää säätää pikkuisen aikaisemmalle. Sitä työstetään. Tekniikka on parantunut koko ajan hyppäämisen myötä.

Mikä on Jannen paras ase Engelbergissä?

- Hmm, kyllä se tekniikkapuolelta löytyy. Kun pieni virhe keulalla korjaantuu, vahva fysiikka pääsee kunnolla esiin. Sitten lennetään pitkälle, niin uskon. Lentämisenhän Janne osaa.

1 kommentti:

Henki kirjoitti...

Wonderful blog about wonderful man :)
Janne is the best and he's very popular in Poland. We love him too!