5.1.08

Historiaa lempimäessä?

Iltalehti:

Mahdoton on muuttunut Janne Ahoselle viikossa mahdolliseksi.


VIELÄ KAKSI KISAA Janne Ahonen on valmis voittamaan mäkiviikon.

Kun Janne Ahonen pakkasi kotona laukkunsa ja lähti mäkiviikolle, ei hän uhonnut Tiia-vaimolleen voittavansa mäkiviikkoa. Kilpailu kilpailulta tilanne on kuitenkin muuttunut sellaiseksi, että Ahonen huomaa historian tekemisen ehkä luonnistuvankin häneltä.

- Oberstdorfissa kolmas sija tuntui Jannesta voitolta, mutta Garmischissa toinen sija oli jo tappio, päävalmentaja Tommi Nikunen kertaa asetelman muutosta.

Jos Ahonen kukitetaan huomenna mäkiviikon valtiaaksi, on hän ainoana maailmassa selviytynyt neljän mäen turnauksen voittajaksi viisi kertaa. Tällä hetkellä hän jakaa neljän voiton ennätyksen Jens Weissflogin kanssa.

- Viikko sitten mäkiviikon voittaminen tuntui epätodennäköiseltä, mutta täytyy myöntää, että nyt se tuntuu jo mahdolliselta. Siihen vaaditaan kuitenkin vielä neljä loistavaa hyppyä, eikä sekään välttämättä riitä, Ahonen sanoo.

Hän viittaa mäkiviikkoa kahden kilpailun jälkeen johtavaan Gregor Schlierenzaueriin ja Thomas Morgensterniin, jotka tulevat myös hyppäämään kotimaansa Bischofshofenissa hyvin, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa.

Moni asia on kuitenkin nyt Ahosen puolella. Innsbruckin karsinnan peruminen ja eilisen kilpailun siirtäminen Bischofshofeniin saattaa sekoittaa nuorten itävaltalaisten ajatuksia, mutta kokenut Ahonen ei niistä hätkähdä.

- En ota sellaisista asioista paniikkia. Mä olen tottunut siirtämään niin monta asiaa elämässäni seuraavalle päivälle, ettei tämä ole uusi juttu, Ahonen naurahtaa.

Hänelle kahden kilpailun rupeama Bischofshofenissa sopii erinomaisesti.

- Se, että pääsen hyppäämään mulle mieluisempaan mäkeen kaksi kisaa, on vain positiivinen muutos.

- Schlierenzauer olisi varmasti hypännyt Innsbruckissa kotimäessään hyvin, joten hänelle ja Morgensternille tästä tilanteesta on vähiten hyötyä. He ovat molemmat hypänneet Innsbruckissa paljon.

Vaikka Ahonen on voittanut Bissenissä neljä kertaa mäkiviikon, on hän onnistunut olemaan siellä yksittäisen kilpailun paras vain kerran. Jo tänään suomalainen voi hankkia ykkössijalleen kaverin. Ja huomenna toisen. Ja sitten hän onkin tehnyt historiaa.

Ei kommentteja: