26.2.08

Janne terveystarkastukseen

Iltasanomat:

Janne Ahonen perusteelliseen lääkärintarkastukseen

Jo viikkokausia flunssasta ja lämmönvaihteluista kärsinyt Janne Ahonen menee perusteelliseen lääkärintarkastukseen ennen kotikaupungissaan hypättäviä, ensi viikonlopun Salpausselän kisoja.

- Kyllä jotain tehdään ennen viikonloppua, Ahonen myönsi saavuttuaan eilen Oberstdorfista lentomäen kaksinkertaisena MM-mitalistina.

Terveydentilan heilahtelun syitä haetaan varsin perusteellisesti, sillä Ahosesta otetaan Lahdessa sekä sydänfilmi että keuhkokuvat.

- Olen sairastanut pitkittyneitä flunssia ja kuumeillut aiemminkin. Niiden syyt on kulloinkin saatu selville. Tilannetta on turha dramatisoida. Ei ole tullut mieleenkään, etten hyppäisi Salpausselällä.

Ahonen jätti sairastelun takia väliin Sapporon maailmancupin kolmisen viikkoa sitten. Hän kertoi, ettei aiemman sairastelun taustalta ole löytynyt mitään bakteereita tai viruksia kummempaa. Myös tiukka painokuri kilpailukauden aikana pudottaa hyppääjien vastustuskykyä. Runsas lentäminen taas kuivaa limakalvoja ja altistaa tartunnoille.

Oberstdorfissa Ahonen kärsi pahasta heikotuksesta ennen toista hyppyään joukkuemäen kisassa. Hän kuvasi 194-metristä lentoaan myöhemmin "sokkohypyksi". Eilen Janne arveli, ettei kuumeilulla ja flunssalla ollut tilanteeseen vaikutusta, vaan ainoastaan nestehukalla.

- Olin juonut vain kahvia, en lainkaan vettä. Päivä oli lämmin, eli hikoilin hyppypuvun sisällä aika lailla. Siitä tuli paha nestehukka.

Sairastelu on ollut Ahoselle tuttua läpi uran. Kolme vuotta sitten hän sairasti ennen Oberstdorfin MM-kisoja niin raivokkaan yskän, että jopa kylkiluu murtui yskiessä. Se napsahti vielä poikki mäkimiesten lentopallotreeneissä, mutta silti Janne voitti suurmäen MM-kullan.

Ei kommentteja: