3.7.09

Ahonen: Kiihdytysautoilu auttaa mäkihyppyä


Paluutaan mäkihyppykisoihin valmistelevan Janne Ahosen kesä on kulunut tiiviisti mäkiharjoitusten parissa. Ahonen on hypännyt muovilta noin sata hyppyä, mikä on kaksinkertainen määrä verrattuna aiempiin kesiin.

Myös kuntotestitulokset lupaavat hyvää. Vuoden tauon myötä kovassa rasituksessa hyppyuran aikana ollut mäkimiehen kroppa on saanut tarvitsemaansa lepoa ja tulokset ovat parantuneet.

Olympialaisten Ahonen myöntää olevan yksi tavoite ensi kaudelle, mutta samalla mäkikotka muistuttaa, että kilpailu kisakoneeseen on kovaa ja vuoden tauon jälkeen hänenkin on näytettävä olevansa tasolla, jolla kuuluu kisakoneeseen.

- Ykköstavoite ensi kaudelle on palata sille tasolle, jolla olin, Ahonen summaa.

Vaikka vuoden tauon jälkeen palaaminen vaatiikin työtä, ei Ahonen kadu välivuottaan.

- Vuosi sitten uskoin tehneeni oikean päätöksen. Ja teinkin. Nyt taas tuntuu siltä, että paluupäätös on oikea.

Rauhallisuus auttaa sekä mäessä että ratissa

Heinäkuun helteillä Ahosella on tilaisuus kokeilla toista itselleen rakasta lajia. Ensi viikonloppuna Alastarolla Ahosen jalka on tiukasti kiihdytysauton kaasupolkimella. Ahonen kilpailee Top Fuel -luokan EM-sarjan Suomen osakilpailussa. Ahonen ajaa Alastarolla kesän ensimmäisen kilpailunsa. Yhteensä kesän kilpailut jäävät kahteen.

- Mäkihypyssä ja kiihdytysajossa vaaditaan paljon samanlaisia ominaisuuksia, kuten nopeita reaktioita. Kiihdytysajojen myötä tullut kyky hallita nopeita tilanteita auttaa mäkihypyn puolella. Rauhalliset kaverit pärjäävät molemmissa lajeissa, Ahonen arvioi.

Kiihdytysautoilu on Ahosen perheessä suosittu puheenaihe, sillä Alastaron radalla Ahosen perhettä edustaa Jannen lisäksi 7-vuotias poika Mico. Mico on aloitellut kiihdytysajouraansa tänä vuonna junior dragster -ajokin kanssa. Ahosten kilpailut ovat eri päivinä, joten viikko vierähtää tällä kertaa pitkälti moottoriurheilun parissa.

- Ei kisaviikonloppu täysin pois ole mäkihyppyharjoittelustakaan. Alastarolla ei tietenkään pääse mäkeen, mutta muuten pystyy harjoittelemaan. Ja kyllä kesään aina muutamia vapaapäiviäkin mahtuu, Ahonen sanoo.

Katso Jannen haastattelu MTV3:n sivuilla.

Ei kommentteja: