11.2.10

Ahonen karistaa mitalipaineita harteiltaan

Iltasanomat:

Tämän talven paras suomalainen mäkihyppääjä Janne Ahonen on aistinut kaikesta, että kansa janoaa häneltä olympiamitalia Vancouverista. Ahonen ei kuitenkaan tunnusta kärsivänsä odotusten paineista.

- Tämä on nyt vaan tämmöinen uusi mahdollisuus, Ahonen kuittasi uransa viidennet olympialaiset.

Hän palasi täksi kaudeksi takaisin mäkiin jätettyään yhden kauden väliin.Ahonen, 32, ei ole voittanut olympialaisissa henkilökohtaista mitalia, vain kaksi joukkuehopeaa. Mitalit tulivat 2002 Salt Lake Citystä ja 2006 Torinosta.

- Olympiakisoista minulla on vain huonoja kokemuksia, katsotaan nyt sitten, Ahonen tuumi joukkueen tiedotustilaisuudessa Whistlerissä keskiviikkona.

Olympialaisten normaalimäessä hän on ollut kahdesti neljäs ja kerran kuudes. Suurmäessä hänen parhaita olympiamerittejään ovat kaksi yhdeksättä sijaa.

Paineiden karistamisesta huolimatta Ahosella on luottavainen olo ennen perjantaina hypättävää normaalimäen karsintaa. Hän uskoo saavuttaneensa hyppäämisessään vähintään sen tason, millä kilpaili vuodenvaihteen mäkiviikolla. Ahonen oli Keski-Euroopan kisakiertueella toinen.

- Luottavaisin mielin voi illalla silmät sulkea.

Suomalaiset ottivat keskiviikkona ensi kertaa tuntumaa Whistlerin olympiapuiston normaalimäkeen. Kokemus sai Ahosen positiiviselle mielelle.

- Hieroimme mäen kanssa tuttavuutta. Mäki ja hyppääminen tuntuivat hyvältä, Ahonen sanoi.

Ei kommentteja: