3.8.09

Janne Ahonen: Kuningaskotka

Janne Ahoselta on ilmestynyt tänään kirja nimeltä Kuningaskotka.

Kuningaskotka kertoo Suomen kansan arvostaman ja upean uran tehneen mäkihyppääjän Janne Ahosen tarinan. Elämäkerta pureutuu tarkasti ja viihdyttävästi Ahosen harjoitteluun, kisoihin ja yksityiselämään, puhumattakaan lukuisista tarinoista ja sattumuksista, joihin mäkikotka on elämänsä aikana joutunut.

Ilmeetön ja turhia selittelemätön Ahonen on kuulunut kansan syvien rivien rakastamiin urheilijoihin läpi uransa. Kirjassa kerrotaan rohkeasti myös urheilijan elämän toisista puolista. Kirjan runsas kuvitus ja mitään salailematon teksti päästävät lukijan kurkistamaan niin huippu-urheilijan treenipäiväkirjoihin kuin rilluttelureissuihinkin.

Ahonen nousi maajoukkueeseen 15-vuotiaana kaudeksi 1992-93. Hallittuaan ylivoimaisesti nuorten MM-kisoja Ahonen voitti ensimmäisen aikuisten arvokisakultansa jo 17-vuotiaana MM-kisoissa 1995. Ahonen saavutti urallaan 19 aikuisten arvokisamitalia, vastaavaan on yltänyt vain Matti Nykänen. Ahosen viides Keski-Euroopan mäkiviikon voitto vuodenvaihteessa 2007-08 synnytti suorastaan hysteriaa ja kruunasi miehen uran.

Kauan odotettu elämäkerta vie lukijan Jannen matkassa ympäri maailmaa ja keskelle koskettavia ja hurjiakin tarinoita.

Ei kommentteja: