5.8.09

Janne Ahonen: Olen ollut pahoillani pari päivää

HS:

Janne Ahonen osallistui Lahden Suvi-iltatapahtumassa tasoitukselliseen mäkikisaan ja venytti siinä toiseksi Ville Larinnon jälkeen.

Rento kisa ei sen kummempia keskittymisiä vaatinut, mutta hankalaa olisi saattanut olla, jos edessä olisi ollut tosikoitos.

Ahosen kirja julkaistiin maanantaina, ja se aiheutti kohun. Joidenkin medioiden otsikoihin oli poimittu kirjasta kohtia, jotka kertoivat Ahosen nauttineen alkoholia esimerkiksi iltaa ennen kuin hän hyppäsi Planican mäestä peräti 240 metriä.

Juomat Ahoselle tarjoili hyppykaveri Risto Jussilainen, joka on sanonut Ahosen liioitelleen kirjassaan useita tapahtumia.

Ahonen totesi Lahdessa kyseessä olevan väärinkäsitys, johon syypäinä ovat jotkut viestimet.

"Olen ollut aika pahoillani pari päivää. Puhuin Riston kanssa puhelimessa hyvässä hengessä. Sanoin hänelle, että eikö tullut mieleen, että lööpit liioittelevat enkä minä. Kun lukee kirjan, se valkenee kaikille", Ahonen sanoi.

Ahonen kertoi Planicassa miettineensä aamulla, onko olo hieman krapulainen.

"Ja sitten otsikoissa luki, että Ahonen hyppäsi humalassa. Ne otsikot taitavat olla niitten toimittajien tekemiä, jotka ovat Mäkiviikolla itse humalassa lähtöviivalta maaliin", Ahonen sanoi.

Ahonen kertoi myös, että kirjassa ei sanota Jussilaisen olleen käsiraudoissa Etelä-Koreassa, vaikka näin oli joissakin lehdissä väitetty. Käsirautoihin joutumisen Jussilainen oli jo kiistänyt.

"Risto ei ole lukenut kirjaa", Ahonen sanoi väärinymmärrysten syyksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Arvostelin Hesarin keskustelupalstalla otsikointia ..."'Olen ollut pahoillani pari päivää" sanoen sen olevan tarkkaan harkittua kettuilua. Tuosta osikostahan itse päättelisin Ahosen olevan pahoillaan "ryyppäämisestä ja sen julkituomisesta, mutta hänhän olikin pahoillaan asian vääristelemisestä. Jutussa kyllä tuokin selvisi, mutta tuollainen otsikointi "... pahoillani ..." on jotenkin moukkamaista. Kuten oletinkin, kommenttiani ei julkaistu(!), kun menin Hesarin toimitustapaa arvostelemaan. VT