8.11.10

Ahonen aikoo tehdä yllätyspaljastuksen Rukalla

Yksitoista maailmanmestaruusmitalia, viisi mäkiviikon kokonaisvoittoa, 108 palkintopallisijaa maailmancupissa. Siinä Janne Ahosen, 33, uraa tilastoina, joita mäkihyppysuuruus lähtee parantamaan tulevaan kauteen.

- Klingenthalin leirillä (lokakuussa) tuli varmaan parhaita kesähyppyjä moniin vuosiin, ja hyppy parani koko ajan. Hyvillä fiiliksillä mentiin, ei tarvinnut paiskoa kypärää niin kuin monina muina syksyinä, Ahonen naureskeli tiedottaessaan lähtökohdista 18. kansainväliseen kauteensa, ja toiseen "eläkkeeltä" paluunsa jälkeen.

Kokenut mäkimies on innoissaan, eikä vähiten siksi, että tällä viikolla pääsee vihdoin sen oikean eli lumihyppäämisen makuun. Ahonen suuntaa Rovaniemelle kauden ensimmäiselle lumileirille, ja ensimmäiset kisatkin ovat jo ohjelmassa tulevana lauantaina.

Cup-avauksessa kärjen tuntumaan

Rovaniemeltä jatketaan sitten jo maailmancupin avaukseen Rukalle, jonne Ahonen lähtee hakemaan "hyvää avausta". Siitäkin huolimatta, että treenailut alkoivat tänä kesänä kolme kuukautta myöhemmin kuin viime vuonna. Vuosi sitten ehkä liikojakin odotuksia nostattaneet huipputulokset kautta edeltävissä kuntotesteissä jäivät siis nyt saavuttamatta.

Hätää ei kuitenkaan ole, Ahonen ja valmentajansa Tommi Nikunen kun rakentavat kuntohuippuja kauden tärkeimpiin hetkiin eli mäkiviikolle sekä Oslon MM-kisoihin.

- Sellainen, että olisi suhteellisen lähellä kärkeä. Se ei tarkoita sitä, että pitää voittaa, vaan sitä, että on siellä päin, Ahonen mietti tavoitetta vajaan kolmen viikon päähän Rukalle.

- Olettaisin, että tilanne on kuitenkin parempi kuin viime vuonna. Jannella ei ole nyt sellaista pakko näyttää -oloa, voi olla paljon rennompaa se kauden avaaminen. Ja terveempänä myös, kun jäävät älyttömät laihdutukset, valmentaja Tommi Nikunen puolestaan kartoitti suojattinsa tilannetta viitaten myös lajia terveyttävään painoindeksimuutokseen.

- Nyt ei tarvitse niin tiukille mennä painon pudottamisen kanssa kuin viime vuonna. Osin sen takia varmaan tuli niitä sairastelujakin viime kaudella, mäkimiehissä raskaaseen kaartiin ellei jopa painavimmaksi pomppaajaksi laskettava 66-68-kiloinen hyppääjä kuvaili itse.

Rukalla luvassa yllätys

Paluukaudellaan Fischerin suksilla hypännyt Ahonen paljasti myös, että suksimerkki vaihtuu Rukalla. Paljastus ei kuitenkaan ollut niin laajaa, että olisi nimeä irronnut...

- Nuo ekat lumet hyppään vielä Fischerillä, mutta mikä se merkki sitten on parin viikon päästä, se jää nähtäväksi. Se on jonkun muun kuin Jii Ahosen tehtävä julkistaa, aiemman uransa Atomicilla hypännyt Ahonen kertoi.

- Ai että onko se uusi (merkki)? No, periaatteessa..., mies jatkoi velmuilmeisenä.

Mutta hetkinen nyt, eikös tuon olettaisi olevan jollain lailla riskaabelia vaihtaa merkkiä juuri kauden alkuun?

- Niin sitä voisi äkkiseltään luulla, Ahonen totesi yhä virnuillen.

Lähde

Ei kommentteja: