8.11.10

Ahosen uusi suksi sääntöjen vastainen?

Janne Ahonen oli maanantaina salaperäinen uudesta suksimerkistään. Läpi kesän ja syksyn Fischerin suksella entisen Atomicin sijasta hypännyt lahtelainen hyppää jatkossa lajin mahtimerkiksi nousseella Fischerillä, mutta suksen päällä lukee jotain aivan muuta, kun maailmancup alkaa Kuusamossa kuun lopussa.

Fischerin kanssa suksisopimuksen tehnyt Ahonen on IS Urheilun tietojen mukaan liittynyt noin 10 hyppääjän kansainväliseen joukkoon, joka hyppää Fischerin valmistamalla suksella, jota kuitenkin markkinoidaan eri tuotenimellä. Suksessa lukeva yritysnimi ei ole sinänsä suksivalmistaja. Mäkisuksia valmistavat vain Fischer, Atomic ja Elan.

IS Urheilun haastatteleman, välinebisneksen sisäpiiriin kuuluvan sääntöasiantuntijan mukaan asia tuskin on vielä kirkossa kuulutettu, sillä Kansainvälisellä Hiihtoliitolla FIS:llä on tiukat säännöt välineiden mainosnäkyvyydestä.

Myös "oikeat" suksivalmistajat saattavat riitauttaa asian. Ahosen uusi "suksitalli" on ainakin mäkihypyssä vallankumouksellinen ennakkotapaus, jos projekti onnistuu. Lajin tulevaisuutta on jo pidempään kaavailtu F1:tä lähestyväksi, tuotemerkkisponsorointiin perustuvien tallien väliseksi kilpailuksi.

Lähde

Ei kommentteja: