28.11.10

Janne Ahonen: Mieluummin pojan synttäreillä

Janne Ahonen on pitkällä urallaan nähnyt ja kokenut kaikenmoista, mutta sunnuntainen episodi Rukan maailmancup-karsinnassa oli mäkilegendallekin uutta. Lähtö väärään aikaan hyppypuomilta johti hylkäykseen.

– Keltaisella valolla puomille, sitten vihreä ja katsotaan valmentajaa, että milloin lähdetään. Ja lähdettiin. Punaista en nähnyt, ja Pekalla oli vielä kahdeksan sekuntia vihreää jäljellä, Ahonen kertasi tilannetta, jossa valmentajille ylhäällä näkyvät ajanottokello sekä keulalla oleva kello näyttivät eri aikaa.

Suomalaisvalmentaja Pekka Niemelä toimi sitten sen "väärän" mukaisesti.

– Onhan tässä nähnyt jätkien menevän punaista päin ennenkin, mutta tällaisesta tapauksesta en ole kuullut. Tällaisesta, joka johtuu jostain muusta kuin hyppääjästä.

Ahosella ja Niemelällä on edessä pohdintaa, pitäisikö ikiaikaista systeemiä jotenkin nyt muuttaa.

– Pitäisikö jättää valmentaja huomioimatta nyt sitten? En tiedä. Sääntöjen mukaan pitää toimia, ja tämän asian suhteen nostan kädet pystyyn. Minun virhe, niin kuin päätettiin. Ei siinä mitään, Ahonen totesi tyynesti.

Ahosen kannalta hankalan Rukan viikonlopun erikoiset tapahtumat alkoivat jo torstaina Sport 2000 -merkkisten suksien kieltämisellä.

– Leikkimielisesti voisi sanoa, että ensin FIS vie sukset ja sitten lähtönumeron, mutten viitsi sitä sanoa, Ahonen totesi MTV3:lle.

Ilmankos mies miettikin, että viikonloppu olisi voinut sujua paremmin jossain ihan muualla.

– Täällä on nyt viikko pyöritty, olisi voinut olla kotonakin. Vaikka pojan synttäreillä eilen.

MTV3

Ei kommentteja: