5.3.08

Ahonen yllätti ompeluharrastuksella

Iltasanomat:

Mäkihyppääjä Janne Ahonen paljastaa itsestään puolen, jota harva tietää. Hän on innokas ompelija, ja esimerkiksi omat hyppypuvut valmistuvat alle tunnissa.

- Siinä menee vartista tuntiin, kun ompelen itselleni uuden puvun. Muokkaan tehtaalta tulleet puvut itselleni sopiviksi, eli viimeistelen puvut itse, Janne kertoo IS:lle.

Janne ompelee kisakauden aikana vähintään 15 pukua, sillä yhtä kisapukua voi käyttää vain muutaman kerran. Ompeluinnostus alkoi vuosituhannen vaihteessa, kun Janne ei jaksanut enää ravata ompelijalla. Nyt kotona on kunnon ompelukoneet, Jannen sanoin "saumurit ja kaikki".

- Olen itseoppinut ompelija. Päätin alkaa itse ommella pukuni, sillä ompelija tuli niin kalliiksi enkä jaksanut koko aikaa viedä pukuja ompelijalle.

Janne kertoo ompeluinnostuksestaan myös tuoreessa Meidän perhe -lehdessä, jossa hän kertoo tekevänsä hyppypukuja paitsi itselleen, myös Lahden hiihtoseuran junnuille. Puvut ovat hiihtoseurassa kuulemma kuumaa valuuttaa. IS:lle Ahonen kertoo myös muuttaneensa Tiia -puolisonsa Linnan juhlien puvun ystävien häihin sopivaksi.

Ei kommentteja: