27.3.08

Sukupolvenvaihdos

Iltalehti:

- Mico totesi rinta kaarella, että hän onkin nyt perheen ainoa mäkihyppääjä, Janne Ahonen nauraa.

Kun yksi Ahonen lopettaa, ponnahtaa toinen pinnalle.

Janne Ahosen kuusivuotias Mico-poika on ollut isänsä ykkösfani, joka on seurannut kisoja telkkarista ja paikan päällä pienestä pitäen. Jo pian sen jälkeen, kun Mico oli oppinut kävelemään, alkoivat polvet notkistua ponnistusasentoon ja jalat kaivata monoja ympärilleen. Kohta saivat kaverit päivähoidossa opetella nuoren Ahosen mallin mukaan hyppäämistä.

Janne Ahonen, joka eilen ilmoitti uransa päättymisestä, ei ole koskaan patistanut poikaansa mäkeen. Nyt ylpeä isä kuitenkin myöntää, että voisi kaavailla itselleen roolia jopa Micon valmentajana. Innokas hyppääjä kun tähyää Lahden Karpaloon joka tapauksessa.

- Aion ainakin seurata poikani hyppyjä. Aika näyttää, tuleeko eteen muita valmennustehtäviä, maahantuontiyritykseensä keskittyvä Ahonen sanoo.

Micossa on jo nähtävissä menestyvän huippu-urheilijan luonteenpiirteet: voimakas tahto ja kova itseluottamus. Kun Janne kertoi pojalleen, että lopettaa uransa mäkihyppääjänä, heitti Mico legendaisälleen napakan vastauksen.

- Hän otti tiedon innolla vastaan ja totesi rinta kaarella, että hän onkin sitten tästä lähtien meidän perheen ainoa mäkihyppääjä, Ahonen virnistää.

Ei kommentteja: