26.3.08

Janne Ahosen lehdistötiedote kokonaisuudessaan:

Arvoisa Suomen urheiluhullu kansa ja hyvät tiedotusvälineiden edustajat,

päätin tulla kertomaan urheilu-urani jatkosta nyt, enkä toukokuussa kuten olin lupaillut. Syy tähän on erään lehden uutisoimat jutut uraani koskien ja lisäksi haluan, että SM-kisat tulevana viikonloppuna hypätään SM-kisoina, eikä Janne Ahosen jäähyväiskisoina. Niitten aika on myöhemmin.

Päätös urheilu-urani lopettamisesta on kypsynyt mielessäni jo pitkään. Kulunut kausi teki tästä vaikeasta päätöksestä, jos ei helpon, niin ainakin helpohkon. Motivaatio itse kilpailemiseen ei ole kadonnut, mutta motivaationi ja itsekurini menestykseen vaadittavaan harjoitteluun ei ole enää sillä tasolla, millä menestystä janoavan urheilijan kannattaisi harjoituskautta vääntää läpi.

Monen menestyneen urheilijan yksi kilpailujen ulkopuolisista tavoitteista on päättää uransa hyvällä tasolla, ehkä jopa huipulla! Uskoakseni olen lähes sillä tasolla, joka täyttää tavoitteeni näiltä osin!

Urheilu on ollut ja tulee aina olemaan iso osa elämääni, mutta elämääni mahtuu myös paljon muuta, johon tämän päätöksen myötä pystyn keskittymään entistä syvemmin. Tärkeimpänä niistä on perheeni, joka toukokuun aikana kasvaa yhden pienen ihmisen verran.

Tässä yhteydessä haluan kiittää perhettäni, vanhempiani ja pitkäaikaista valmentajaani, Ari Saukkoa, siitä korvaamattomasta tuesta ja kannustuksesta, jota olen heiltä urani alusta tähän päivään saakka saanut. Kiitän myös harjoituskavereitani ja Lahden Hiihtoseuran upeaa porukkaa urani eri vaiheissa.

Lämpimät kiitokset yhteistyökumppaneille ja teille kaikille yhteisesti ja erikseen, jotka olette edes pieneltä osaltanne vaikuttaneet urheilu-uraani.

Urheilua rakastava Suomen kansa - kiitokset myötäelämisestä niin hyvinä kuin huonoina hetkinä!

Kansalainen - Janne Ahonen - ex-mäkihyppääjä

Ei kommentteja: